Tehin Pursiseura - jo 35 vuotta toimintaa
Taruniemen syystalkoissa juhlatunnelmaa


Julkaistu: 20.09.18, Klo 17:31
Kirjoittaja: Anni Leppänen

Taruniemen perinteisissä syystalkoissa oli juhlatunnelmaa, kun jaoimme aktiivijäsenille ansiomerkkejä, luovutimme viirin uudelle kommodorille ja vastaanotimme historiallisen Sääski-jollan. 

Seuramme tukikohdassa Taruniemessä pidettiin 15.9.2018 syystalkoot, tukikohdan talvikuntoon saattamiseksi. Lauantaipäivä meni kova tuulisessa ja hieman sateisessakin säässä varsin mukavasti. Työt tehtiin mitkä saaren isäntä talkooväelle oli määrännyt. Pihat siistittiin ja sähkövalaisimia asennettiin saunatupaan. Myös erittäin upea terassi grillikatoksen yhteyteen saatiin valmiiksi.


Veneilykauden päättäjäiset ja ansiomerkkejä seuramme aktiiveille

Illalla vietettiin veneilykauden päättäjäisiä teemalla shampanjaa ja vaahtokarkkeja. Tilaisuudessa palkittiin ansioituneita Tepsiläisiä sekä esiteltiin vuoden 2019 alussa aloittava kommodori. Eero Laattalalle myönnettiin Tehin Pursiseuran kultainen ansiomerkki numero 1, pitkäaikaisesta työstä veneilyn ja veneilyturvallisuuden hyväksi. Eero on toiminut mm lähes 40 vuotta katsastajana seurassamme. Varakommodori Hannu Heinoselle myönnettiin Tehin Pursiseuran hopeinen ansiomerkki numero 1, myös pitkäaikaisesta työstä veneilyn ja veneilyturvallisuuden hyväksi. Hannu Heinonen on ollut seuramme katsastajana lähes 20 vuotta ja hoitanut mm Suopellon talvisäilytysalueen järjestystä. Ansiomerkit ovat Suomen Purjehdus ja Veneilyn kehittämiä ansiomerkkejä seurojen aktiivihenkilöiden palkisemiseksi.  

Seuramme uusi kommodori sai viirin

Seuramme uudelle kommodorille Janne Järviselle lahjoitettiin kommodorin viiri, ensi keväänä veneen oikeaan saalinkiin nostettavaksi. Samalla hänelle luovutettiin Tepsin kommodorin lakki. Trio Kuunarin mukavan musiikin säestämänä ilta sujui nopeasti iltapalaa nauttien. Trio Kuunarin lastatessa uusia nuotteja alukseen, näimme pienen ilotulituksen seuramme aktiivien kunniaksi. Viirikin laskettiin virallisesti Taruniemen lipputangosta kauden päättymisen merkiksi ja uusi viiri odottaa jo ensi kevään talkoissa nostettavaksi.


Historian havinaa: Sääski-jolla lahjoitettiin seuralle

Taruniemen saunatuvassa on pala Sysmäläistä veneilyhistoriaa. Saimme seurallemme muistoksi noin sata vuotta vanhan Sääski-jollan. Erkki Teinilä Hauholta oli löytänyt jollan äitinsä siskon kesämökiltä Kaavilta 80-luvulla ja ottanut jollan talteen. Sysmäläinen kuvaamataidon opettaja Greta Björkell (sittemmin Paatsi) oli purjehtinut kyseisellä jollalla Lahdesta Jyväskylään jo ennen sotia, yöpyen matkalla teltassa. Jolla ei tietenkään ole enää aivan purjehduskuntoinen, vaikka kaikki alkuperäiset osat purjeita myöten ovat tallessa. Sääski-jollan historiallista arvoa voi vain arvuutella. Odottelen vielä lisätietoa jollan historiasta sen luovuttajalta.

Ensikevään hauskoja talkoita ja Krissen maukasta lohikeittoa odotellessa, Ismo kiittää kaikkia Tehin Pursiseuran talkoisiin ja muihin seuran järjestelyihin osallistuneita, ilman teitä ei seuramme toimisi.

KIITOS!
Ismo Glans
Kommodori 2018


 

Uutisissa

... pyrimme kertomaan nopeasti ja mahdollsimman herkästi ajassa kiinni olevia seuran toimintaa sivuavia asioita ja tapahtumia.

Linkki Suomen Purjehdus ja Veneily:n uutiskirjeisiin.